Mijn naam is Chiara Schmetz. Ik ben 23 jaar en woon in Sittard.

Ik ben begonnen met dansen toen ik 6 jaar oud was. Van mijn 7e tot mijn 12e heb ik volop wedstrijden gedanst in de stijl streetdance. Ik trainde hier 6 dagen per week voor.

Tijdens mijn middelbare schooltijd (12-17jaar) heb ik de vooropleiding dans in Maastricht gedaan. Hier kreeg je dagelijks klassiek ballet en moderne dans op een hoog niveau.

Na mijn middelbare school heb ik de 4-jarige opleiding docent dans op Codarts Rotterdam gedaan.

In 2018 ben ik daar afgestudeerd en sindsdien full time werkzaam als dansdocent in de regio Zuid-Limburg.

Tijdens mijn lessen staat plezier altijd centraal. Ik wil alle kennis die ik tijdens mijn opleidingen heb opgedaan zo goed mogelijk overdragen aan mijn leerlingen.

Bij ’N Dance geef ik peuterdans, kleuterdans, jazz modern en dancemix op de maandag en vrijdag.

Ik heb nooit een voorkeur voor 1 bepaalde dansstijl gehad maar wil juist zo veel mogelijk verschillende dansstijlen beheersen die ik aan anderen kan leren.

Ik vind het leuk dat elk uur van de week bij mij er heel anders uit ziet. Het ene uur geef ik peuterdans aan kindjes van 2 tot 3 jaar waarbij we in onze fantasie wereld duiken en onze creativiteit de vrije loop laten. En het volgende uur ben ik zumba aan het geven aan een groep volwassenen waarbij we ons uithoudingsvermogen trainen door op heerlijk Latijns-Amerikaanse muziek te swingen.

Juist die afwisseling van leeftijden en stijlen vind ik super!

Ook geef ik wekelijks danslessen in het basisonderwijs. Het is heel erg leuk om klassen een beetje sceptisch binnen te krijgen en er zijn vaak een paar kinderen die niet willen dansen. Een uurtje later zie ik vervolgens alle kinderen dansend en vrolijk de les uit gaan en zijn ze van gedachte veranderd. Het is mijn doel om mijn passie en plezier voor dans over te brengen op zo veel mogelijk kinderen zodat zij ook kunnen ervaren hoe fijn en bevrijdend het kan voelen om te dansen. Iedereen kan dansen is mijn motto.

Tijdens mijn opleiding heb ik namelijk ook dansles gegeven aan demente ouderen die slecht ter been waren en aan ouderen in een rolstoel. Maar zelfs deze groep kon dansen. Ook al doet 1 deel van je lichaam het niet meer, er is altijd nog een deel van je lichaam dat wel kan bewegen en dansen.

Ik probeer mijn dans skills up to date te houden en probeer mij regelmatig bij te scholen. Zo heb ik na mijn opleiding een zumba certificaat gehaald en heb ik de cursus Taal en Rekendans gevolgd.

Ik zie jullie graag tijdens mijn lessen bij ’N Dance!