Mijn naam is Nikki, ben geboren op 13 juni 1994 en sinds ik kan lopen werden mijn ouders al helemaal gek van mij. Gewoon een stukje lopen zat er bij mij niet, er zat altijd wel een draai of een sprongetje in. Op mijn 6de begonnen met dansen in de stijl ‘’jazzballet’’.

Op het moment volg ik de opleiding toegepaste natuurwetenschappen in Eindhoven, iets totaal anders dan de danswereld! Maar toch heb ik met mijn enthousiasme en passie tijd kunnen vinden om verschillende cursussen te volgen. Ik ben begonnen met de niveau 2 cursus jazzdans van de KNGU, waarna de start van de niveau 3 cursus niet lang op zich liet wachten. Tussendoor heb ik ook nog de AALO cursus Hip Hop Instructor gevolgd en behaald.

Nikki 1In 2015 heb ik met mijn duo partner een 2de plek op het EK Hip Hop behaald en zijn we tot de kwart finale van het WK gekomen. Naast Hip Hop wedstrijden dans ik nog in een modern/jazz wedstrijdteam. Hierbij weten we ons bijna elk jaar te plaatsen voor het NK en behalen we mooie resultaten op andere wedstrijden. Ik dans dus zelf met veel plezier, maar geef met nog meer plezier les! De doelen in mijn lessen die altijd voorop staat zijn plezier, het leren van nieuwe technieken en proberen uit je eigen comfortzone te komen. In het begin is dit vaak raar, maar op een gegeven moment wordt het normaal en kunnen de kinderen nog meer energie geven in de lessen en tijdens optredens.

Omdat ik zelf in verschillende stijlen dans, vind ik het erg leuk om stijlen te mixen. Hierdoor krijgen kinderen in de lessen verschillende stijlen mee en leren ze veel verschillende technieken.

Tijdens mijn lessen bij ‘N Dance wil ik mijn passie en plezier in dansen overbrengen op de leerlingen. Ik jullie dan ook snel terug te zien in een van de lessen!

 

Met Dansante groetjes,

 

Nikki Bourry