Vinyasa flow yoga

Vinyasa flow yoga is een  yogavorm waarbij de lichaamshoudingen (asanas) met elkaar verbonden worden in een aantal rustige vloeiende bewegingen op het ritme van de adem. Je beweegt van de ene asana naar de andere in een rustige en zachte ‘flow’, waarbij de adem verbonden wordt aan de beweging  (vinyasa). De vloeiende vinyasa-lessen zijn niet alleen een dynamische work-out, maar is er ook op gericht om lichaam, ziel en geest in een lijn te brengen en in het moment aanwezig te zijn.

Houdingen vanuit de Zonnegroet vormen de basis van Vinyasa, deze worden opeenvolgend achter elkaar herhaald. Daarna volgen losse asana’s, om variatie binnen de flow toe te kunnen passen.

Het positivieve effect op het lichaam kan op veel verschillende niveaus worden ervaren. Vinyasa wordt soms benoemd als yoga in aerobic of dans stijl, vanwege de warmte die er binnen het spiermetabolisme ontstaat. Dat is waarom je alles er zo lekker uit kunt zweten tijdens een Vinyasa les: je geeft je lichaams de kans om afvalstoffen af te voeren en je huid krijgt een gezonde glans.

Praktische informatie Yoga:

– Woensdag 20:00 – 21:00 uur | B.s. Angela

De lessen Vinyasa flow staan o.l.v. gediplomeerd yoga docente Sanne Cardinaals en zij ontvangt jullie graag voor een gratis proefles.