Mijn naam is Myrthe Schoenmakers en ik verzorg iedere zaterdagochtend de danslessen bij ’N Dance. Graag wil ik mijzelf even voorstellen en jullie uitnodigen om iedere zaterdag met mij mee te komen swingen bij de lessen peuterdans, kleuterdans en dancemix in de Koppel in Dieteren! Portret 1

Dansen is van kinds af aan mijn passie en ik wilde later hier mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure en zij vroeg me toen of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het. Ik wilde dansdocent worden!

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de Dansopleiding MBO Dans te Sittard. Na hard werken heb ik 2 diploma’s behaald. Ik ben nu een ervaren dansleider en danscoördinator. Vervolgens heb ik in Amsterdam een deeltijd studie gevolgd. Dit was de HBO Docent Dansexpressie van Stichting Stroom. Hier heb ik geleerd om dansexpressie lessen te geven volgens de Kit Winkel methode. Verder volg ik nog altijd jaarlijks bijscholingen van Dansspetters en diverse andere workshops en trainingsweekenden. Als dansdocent ben je namelijk nooit uitgeleerd.

Om mijn eigen vaardigheden op peil te houden volg ik iedere vrijdagochtend intensieve lessen klassiek ballet (volgens de Vaganova techniek) en moderne danslessen in Venlo.

Dans

In mijn danslessen mix ik graag diverse dansstijlen. Dit doe ik om de kinderen te blijven prikkelen en op deze manier met veel verschillende genres in aanraking te laten komen. Ook verstop ik op een speelse manier heel veel technieken binnen een dansles om bijvoorbeeld hun danskwaliteiten en lichaamshouding te verbeteren. Tijdens mijn danslessen wil ook graag een steentje bijdragen aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Door het organiseren van optredens leren de kinderen voor een groep te staan. Deze ervaringen kunnen zij later altijd meenemen in hun school carrière en werkveld, zodat het geven van presentaties minder spannend worden.

Tevens ben ik werkzaam in de sportschool als allround groepslesinstructrice. Hiervoor heb ik diverse diploma’s behaald. En reis ik nog regelmatig weekenden door het land heen om mijn kennis te verbreden en diverse certificaten te halen.

Ook heb ik sinds kort een nieuwe passie ontdekt Pilates. Ik heb een Pilates opleiding afgerond bij de Nifaa en ben ik nog steeds bezig mijzelf hierin te ontwikkelen. Dans en pilates overlappen elkaar en de technieken helpen elkaar om een betere lichaamshouding te krijgen. Ze kunnen helpen eventuele fysieke problemen te verhelpen en te voorkomen. Dat vind ik zeer interessant en wat ik bij Pilates leer kan ik direct toepassen in zowel mijn danslessen en pilates lessen.

revue