Mijn naam is Myrthe Schoenmakers en ik verzorg iedere zaterdagochtend de danslessen bij ’N Dance. Graag wil ik mijzelf even voorstellen en jullie uitnodigen om iedere zaterdag met mij mee te komen swingen bij de lessen peuterdans, kleuterdans en dancemix in de Koppel in Dieteren! 

Dansen is van kinds af aan mijn passie en ik wilde later hier mijn beroep van maken. Hoe, dat wist ik nog niet. Toen ik op de basisschool zat kreeg mijn dansdocente een blessure en zij vroeg me toen of ik haar tijdens de lessen wilde assisteren. Toen wist ik het. Ik wilde dansdocent worden!

Om mijn droom te bereiken heb ik gestudeerd aan de MBO CIOS Dansopleiding te Sittard. Na hard werken heb ik 2 diploma’s behaald. Ik ben nu ervaren dansleider en dans coördinator.

Na een tijdje gewerkt te hebben als ZZP dansdocent bij diverse dansscholen/ verenigingen wilde ik mij verdiepen. Daarom ben ik in Amsterdam een deeltijd studie gaan volgen. Dit was de HBO Docent Dansexpressie van Stichting Stroom. Hier heb ik geleerd om dansexpressie lessen te geven volgens de Kit Winkel methode. Via deze opleiding ben ik terecht gekomen bij Kaleidoscoop Maastricht. Kaleidoscoop verzorgt Kunst en Cultuur lessen op de basisscholen in Maastricht en Heuvelland. Ik ben hier een van de kerndocenten geworden. Maar ook nu, wilde ik weer meer leren. Ik vind het ontzettend interessant hoe ik kinderen d.m.v. dans kan helpen bij hun schoolprestaties. Dans is een heel goed middel om een heleboel maatschappelijke doelen aanbod te laten komen, maar dans is ook Taal en Rekenen. En hier wilde ik meer over leren. Daarom heb ik afgelopen schooljaar ook een nieuwe opleiding gevolgd. Namelijk Taal en Rekendans voor peuters en kleuters bij Studio Swing in Den Haag. Hier heb ik geleerd om de SLO doelen m.b.t. taal en rekenen te verwerken binnen mijn lessen. En dans in te zetten als hulpmiddel in het onderwijs. Een samenwerking met de basisschoolleerkracht en mij als vakdocent. Ik kan nu namelijk de actieve en passieve woordenschat bij de kinderen stimuleren. En ik oefen het gevoel voor zinstructuur met de peuters en de kleuters door te rappen en te zingen.

Al deze ervaringen neem ik dan ook mee in mijn reguliere lessen. Dus af en toe zijn mijn lessen educatief onderbouwd.
Ik ben altijd erg nieuwsgierig om mij te ontwikkelen en wil altijd meer leren. Daarom volg ik regelmatig bijscholingen bij Dansspetters en diverse andere workshops.

Dans

Binnen mijn danslessen mix ik graag diverse dansstijlen. Dit doe ik om de kinderen te blijven prikkelen en op deze manier met veel verschillende genres in aanraking te laten komen. Ook verstop ik op een speelse manier heel veel technieken binnen een dansles om hun danskwaliteiten en lichaamshouding te verbeteren. Tijdens mijn danslessen wil ook graag een steentje bij dragen aan het zelfvertrouwen van de kinderen. Door het organiseren van optredens leren de kinderen voor een groep te staan. Deze ervaringen kunnen zij later altijd meenemen in hun latere school carrière en werkveld, zodat het geven van presentaties minder spannend wordt.

Binnen de danswereld werk ik heel hard, maar helaas is dit nog niet altijd voldoende. Daardoor werk ik nog een aantal uurtjes bij in de sportschool als allround groepslesinstructrice. Hiervoor heb ik diverse diploma’s behaald. En reis ik nog regelmatig weekenden door het land heen om mijn kennis te verbreden en diverse certificaten te halen. Binnen de sportschool heb ik ook mijn tweede passie ontdekt namelijk: Pilates. Ik heb een Pilates opleiding afgerond bij de Nifaa en ben mijzelf hier nog steeds in aan het ontwikkelen. Dans en pilates overlappen elkaar en de technieken helpen elkaar om een betere lichaamshouding te krijgen. En eventuele fysieke problemen te verhelpen en te voorkomen. Dat vind ik zeer interessant en wat ik hier leer kan ik direct toepassen binnen mijn danslessen en pilates lessen.

Tot zaterdag in mijn lessen 

Dansgroetjes,
Myrthe Schoenmakers

revue